
Nech sa páči, máme tu recept na chrumkavé a tenučké cesto, ktoré roztlačíme do formy na pečenie a následne môžeme naplniť rozličnými plnkami - ovocné, krémové, makové, orechové, tvarohové...
Taktiež sa dá použiť na strúhanie navrch koláča a upiecť ako koláč s mrveničkou.
Samozrejme v bezlepkovo-vegánskej verzii.
Potrebujeme:
50g ryžová múka hladká
100g tapiokový škrob
40g práškový cukor
1/2 čl guarová guma (super pomôcka do bezlepkových ciest na pružnosť a kompaktnosť cesta, kúpite v potravinách so zdravou výživou)
štipka soľ
75g rastlinný tuk (bio Alsan alebo Hera)
25g studená voda
Pridaním 1PL kakao nám vznikne kakaové cesto na tart
Postup:
-rastlinný tuk necháme povoliť pri izbovej teplote a nakrájame na menšie kocky
-vložíme do kuchynského robotu
-pridáme aj ostatné suroviny a vymiešame dohladka
-vzniknuté cesto je husté, dá sa tvarovať rukami a je hladké bez hrudiek
-v prípade, že ideme piecť koláč, pracujeme s cestom ihneď, roztlačíme ho rukami rovnomerne na spodok aj boky formy
-popicháme vidličkou a vylejeme do cesta plnku, potom upečieme
-v prípade, že chceme upiecť iba korpus do ktorého vylejeme plnku až po upečení (napr, krémeš, alebo varené plnky s agarom), tak pripravený korpus upečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia 10 minút.
-v prípade, že chceme cesto použiť na mrveničkový koláč (cesto po vymiesený vytvarujeme do tvaru valčeka, zabalíme do potravinovej fólie a necháme ešte vytuhnúť v chladničke a následne použijeme na strúhanie)
Comentarios